Wielrenmarktplaats.nl © 2010 • Algemene voorwaarden • Wie zijn wij Hoe werken wij • Contact: advertentie@wielrenmarktplaats.nl     Tour de France 2013 route                     Tour de France Deelnemers                 Tour de France Voorbeschouwing  

 Etappe 15 Tour de France 2013

 
 

 


Tour de France 2013 Etappe 15 Givors - Mont Ventoux, 242 kilometer.Met dit artikel wil ik je informatie geven over diverse zaken rondom deze etappe zoals de voorbeschouwing op het parcours met het profiel van de route. Een voorspelling / prognose van de favorieten voor deze rit. Maar ook de officiele uitslag van de etappe als ook een link naar de live stream en de samenvatting van de stage van de dag.


Voorbeschouwing etappe 15:


Etappe 15, zondag 14 juli, is een zware en vooral relatief lange etappe. De renners moeten vandaag zeker fit voor de dag komen, anders kunnen ze wel eens gaan zakken in het algemeen klassement. Echter is het wel een redelijk vlakke etappe, waar alleen de finish bepalend zal zijn. Daarnaast zal het tempo in het peloton een grote factor hebben. De finale van de etappe is op de Mont Ventoux. Ter gelegenheid van de 100ste Tour de France een mooi affiche vooraf. De Mont Ventoux is een reusachtige col die op 14 juli beklommen moet worden. 14 juli is dan ook nog eens de Nationale feestdag van de Fransen.

Zoals ik al zei is de Mont Ventoux een reusachtige col. Welke 1912 meter hoog is met een gemiddeld stijgingspercentage van 7.5% gemiddeld. Er zitten pieken in van tot boven de 10.5 procent.
Gelukkig wordt de Mont Ventoux vanaf de Malauciene (Malauciène) op gereden. Deze is iets minder steil dan vanuit Bédoin.
De 'Kale berg' zoals deze Mont Ventoux ook wel wordt genoemd komt vanwege het landschap dat vooral veel rotsen en stenen heeft. Er zijn weinig haarspeldbochten te vinden zoals op de Alpe d'Huez. Toch is vanuit Melaucène (de west zijde van de Mont Ventoux) een stukje korter dan vanuit Bèdoin (de zuid oost zijde). Het hoogte verschil is ruim 1569 meter en de lengte van de col is 21 kilometer lang. Het steilste stuk zit rond de 10.5%.

In 2009 werd de Mont Ventoux ook opgenomen in het parcours van de Ronde van Frankrijk. Toen was het de Rabobank rijder Garate die de overwinning pakte. Juan Manuel Garate demarreerde in de laatste kilometer weg bij Tony Martin en maakte de Tour de France van de Rabobank in een klap weer goed.

De start van de etappe is in Givors. Givors is nog nooit start of aankomst stad geweest in de Ronde van Frankrijk. Ondanks de ideale ligging en de grootte van de stad met 19,500 inwoners. Voor de Mont Ventoux is het al de 8ste keer dat deze wordt opgenomen in het parcours van de Tour de France. Naast de hierboven genoemde Juan Manuel Garate wonnen ook Lazarides, Robic, Bobet, Gaul, Poulidor, Jan Janssen, Eddy Merckx, Aja, Thévenet, Bernard, Poli, Pantani en Virenque. Een lijstje met grote namen dus. Wie zal er in 2012 bij komen?Parcours etappe 15:

Het parcours van deze etappe is geweldig voor vluchter in het peloton. Ondanks de moeilijke finale is de rest van de etappe vrij heuvelachtig en ideaal om een voorsprong te nemen. Mits de voorsprong groot genoeg is en wellicht meer dan 10 minuten, dan pas hebben de vluchters kans op een geslaagde aanval op de Kale Berg.
Onderweg krijgen de renners nog de Côte d'Eyzin Pinet, de Côte de Primarette. de Côte de Lens Lestang en de Côte de Bourdeaux voor de kiezen als ze door de plaatsen Bourg-de-Péage, Crest, Nyons en Malaucène komen.


Overzicht profiel etappe 15 / rit 15:
Favorieten etappe 15:

Vandaag zou het best wel eens de dag van een goede vluchter kunnen zijn mits de opgebouwde voorsprong groot genoeg is. Echter ben ik bang dat dit niet geval zal zijn aangezien de belangen in het peloton te groot zullen zijn. Wanneer de favorieten gaan rijden zal de voorsprong met minuten kleiner gemaakt worden. Toch hoop ik op een goede vluchter.

Favoriet / prognose: Thomas de Gendt (uit de vroege vlucht)


Meer over de Tour de France 2013: WWW.TOURDEFRANCE-2013.nl
 

 


 

 

Tour de france 2013 nieuws; 

 

 


Blanco Pro Cycling met Gesink en Mollema als kopman naar Tour 2013

Gilbert nog onzeker over deelname Tour de France

Samuel Sanchez denkt erover om de Tour 2013 over te slaan.

Froome kopman Sky in Ronde van Frankrijk.

Kleinere teams met 8 man naar Tour de France 2013?


Thomas de Gendt kan top 10 rijden in Tour 2013

Colombia-Coldeportes wilt een wildcard voor Tour de France 2013.


Bauke Mollema kijkt uit de naar de Tour van 2013.

Wiggins zal de Tour 2013 starten als knecht in plaats van favoriet.

Degenkolb zeker van Tour 2013.

Joaquim Rodriquez wilt een podium plaats halen in de Tour 2013.

Chris Froome wilt kopman zijn van Sky tijdens de Tour de France 2013.

Lees ook: Valverde en Taaramäe willen zichzelf overtreffen in Tour de France 2013.

Lees ook: Vacansoleil DCM met sterk team naar Tour 2013.

Lees ook: Greipel gaat voor eerste gele trui in Corsica.

Lees ook: Nicolas Roche als meesterknecht van Contador naar de Tour 2013.

Lees ook: Fuglsang als kopman naar de Tour de France 2013.

Van den Broeck: "Strijd tot op de voorlaatste dag"

Alberto Contador: “Het wordt een heel complete Tour”.

Cadel Evans: “Het is een mooi, maar zwaar parcours”.

Slagter rijdt liever de Giro dan Tour de France 2013.

Omega Pharma-Quickstep bouwt Tour 2013 team rondom Cavendish.

Robert Gesink gaat voor dubbel, Tour en Giro 2013.

Marczynski: ''In 2013 waarschijnlijk de Tour''

Tom Boonen heeft geen zin in de Tour de France 2013

 

 

 

 

Counters